29.04.2005 г., 11:05 ч.

Изповед на Разпети петък 

  Поезия
1596 0 2
Бунтува се
ранимата ми гордост,
по плътски не иска
да отстъпи право
на духовните закони.
Все своето търси,
обиди не търпи,
безобразничи, завижда,
все се превъзнася.
Гневи се, сърди се, когато
лишения и несгоди понася,
макар да знае,
че болката е свята.
Разпятието златно
от гърдите си не свалям,
а кръста си да понеса отказвам.
Господи, ти си милостив,
а аз сама се самонаказвам -
далече от Теб!

© Росица Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Можеш да помислиш пак върху ритъма, ако решиш.
  • Допадат ми творбите ти. Може би защото са много близо до мен, а може би - защото са вдъхновени и талантливи! Поздрави!
Предложения
: ??:??