9.08.2022 г., 9:49 ч.

Изповедта на гората(видяно в Рила) 

  Поезия » Пейзажна
270 1 1

Ти, който жаждата си утоляваш

със бистрата вода помни,

че тези извори са мои

и чистотата им пази

 

Ти, който въздух дишаш ароматен

не забравяй-той е мой

Създавам аз лъхът му приятен

и дишаш горския покой

 

Ти, който слушаш птичи трели

на весели певци крилати

помни, че в моя са прослава

създавам аз това богатство...

 

Без мен земята ще загине

ще литнат веселите птички

ще се превърне във пустиня

щом ручеите и пресъхнат

 

Без мен и въздухът прекрасен

ще се отрови безвъзвратно

и ще изчезне красотата

на този земен рай безславно

 

Затуй пази ме и обичай

и съхрани ме на всегда,

за да може да те има

и занапред във вечността.

© Росица Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??