Всецяло се раздавайте,
за себе си отплата не търсете,
най-първом следвайте това,
което в сърцата ви написал съм!
Преди да тръгнете
ръста си с мен да мерите,
Възкресете в себе си
душите на Човеците!
Огъня на любовта
навсякъде носете в себе си,
тръгнете ли нея да осъждате,
знайте туй, най-тежък
смъртен грях пред Мене е!
Опростете в своите сърца,
греховете черни на Лукавия,
защото първороден син ми е
и такъв завинаги ще си остане!
Мракът и нощта
самите себе си не ще погълнат,
освен окъпани ако не бъдат
на утрото от светлите лъчи!
Суетата на душите ви,
трънлива е пътека към красивото,
без по нея да преминете,
цветовете им потъват в сивото!
С егото изхвърлено
в огньовете на кладите,
душата на Твореца
в себе си изгаряте!
Демоните в душите ви,
за ваши ментори нарочил съм!
Учете се водачи да им бъдете,
а не слуги покорни да оставате!
Никой сам за себе си,
в спасението си не ще сполучи,
само всички заедно в едно
ръцете си държащи като братя,
тази милост ще получите!
Не роптайте в сърцата си,
че кръста ви тъй тежък е,
всеки сам го носи на плещите си,
работникът на къра
- хлябът си заслужил е!
11. 04. 2017 г.
© Todor Nikolov Всички права запазени
Пази го и го отстоявай в живота си!
И винаги помни деветата повеля!