31.07.2007 г., 15:34 ч.

Изсъхваща болка 

  Поезия
621 0 0
 

Черната роза от болка изсъхва...

Време изтича - пепелта я обгръща...

Положена за веч във стъклен ковчег,

който бе обгърнат в лед...


Стъклени сълзи безкрайно ще рони,

МРАК  ще обгърне сивите клони...


Изъхват бавно ден след ден бодлите

и пробиват моето сърце...


Изсъхват бавно ден след ден сълзите

и докосват нечие лице...


А в мъглата...

През безпътните и мрежи,

мълком гаснеща от скръб,

младата Луна незнаен път бележи,

с тънкия си огнен сърп...!

© Деница Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??