Зелени гори и поля,
блестят изумрудено
сред тишината
на изгряващия ден!
И всичко е сътворено
толкова съвършено...
А може би само
будното състояние
на духът ми в този момент
може да улови онази
прекрасна картина,
когато светът се събужда
под живителните лъчи
на слънцето и песента
на сладкопойните птици!
Изумрудени капчици роса.
Тя е навсякъде...
по листата на дърветата,
по поляните с цъфнали билки!
А въздуха е напоен
с живителна сила
и божествен благодат!
И тъй вълшебно блести
този свят и е тъй магнетичен
и богат на живот и блага...
Отражение!Божествен храм!
Как ли тук се озовах...
сред тази дивна красота!
Началото и края - събрани са
в една изумрудена сълза...
Вълшебен извор кристално чист,
отразява блясъка на звездите
и пречиства сетивата ми...
И аз само с трепет записвам -
това което вижда душата ми...!
© Катя Всички права запазени