14.09.2012 г., 20:40 ч.

Извън клиничната пътека 

  Поезия » Философска
546 0 8

Преди съвсем да се разкапят

омекналите сухожилия,

а злата болест да отхапе

без зъби сетните му сили...

 

Преди да сети задух страшен

и тъмното да го обгърне,

видя: върви по пътя прашен...

на село бърза да се върне!

 

Върви изправен към дома си –

там всички близки го очакват!

Прегръща най-напред жена си,

децата... Чува как проплакват!

 

Но вече в болничната стая

не на морфин – на смърт дъхтеше!

Разбра, че е настъпил краят...

щом нищичко не го болеше!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??