23.10.2007 г., 9:12 ч.

Изяществото не е само облик... 

  Поезия
521 0 7
 

Една внезапно осъзната истина,

изтекла между пръстите реалност,

ме души в своята прегръдка,

а аз посягам към безкрая.


Наивност в розово и бяло

умряла, без да е живяла.

Сега е черно и е мрак

и устните ти ми убягват.


Но щом веригите разбия

на оковалата ме истина,

ще имам твоето решение

и извора на твойта мисъл,


така егоистично скрит...

Жадувам да потъна в него,

той втори път да ме роди

и да ме имаш само ти.


И да ме носиш със вълните

на забранения ни блян

по истинската слънчева пътека,

която тъне в тиха красота.


Изяществото не е само облик!

А покаянието идва след вина...

Разкайваш ли се? Чувстваш се виновен?

За опрощение ще ти послужа аз...!

© Цвети Пеева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??