Жабчо си квака: ” квак- квак” ,
подскача от крак на крак.
Съблякъл се е чисто гол,
да се къпе в своя гьол.
Но пристигна Щурчо хвърковат,
гордо стои на единия си крак.
Със своята дълга човка,
на Жабчо прави клопка.
И в миг издебна го и хвана,
сякаш с клещи от стомана.
И го глътна със замах,
да запълни празния стомах.
Макар потънал в пълен мрак,
Жабчо все си квака: ” квак- квак” .
© Вергил Вергилов Всички права запазени