2.01.2008 г., 7:17 ч.

Жажда 

  Поезия
657 0 7

Жажда

 

Разгръща стари спомени

душа осамотяла,

за топлина най-истинска

отново закопняла.

 

Хлапето, пъстроокото,

от снимката наднича

и с мама от букварчето

пак упорито срича.

 

Върти се бавно лентата

в житейската й драма.

Пред девата, пречистата,

тя коленичи в храма.

 

Прегръща скъпи спомени

душа осамотяла,

за топлинката истинска

тъй много зажадняла...

© Лилия Велчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??