24.04.2016 г., 21:02 ч.

Жажда 

  Поезия
485 2 13

Жажда
======
Сълзата е метафора за време,
търкулнало смеха си като питка,
отгледана от шепа житно семе,
край бялото поле от маргаритки.

 

А семето е смисъл на живота,
от кал и пот до зърно изкласило
и стигнало до своята Голгота,
защото на човек ще дава сили.

 

Цветята са декорите в пиеса,
в която любовта е топла къща
и там не пада никога завеса,
додето има кой да ни прегръща.

 

И земният ни път е като хляба,
и две сълзи от радост го подслаждат.
Но питката търкулваме на сляпо.
Животът е метафора на жажда.

 

Цвета Иванова

© Цвета Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??