18.06.2017 г., 4:43 ч.

Жажда 

  Поезия » Любовна
532 0 3

Нестихващ извор са устата твои,
аз съм веч' до болка прежаднял.
Стоя отвън, около мен порои,
отпил веднъж от теб и се предал.

Не пият ми се другите безвкусни.
За теб е жадно съществото в мен.
Да наредиш пред мен стотици устни,
не бих погледнал тях и за момент...

... дори да ме разкъсва жажда.
В устните ти ще съм вечно млад.
Нима е нужно да се примирявам,
замествайки със захар – шоколад?

А хоризонта вечер как проблясва,
пронизват като копия лъчите.
В неземна гледка залеза угасва,
но ти ми галиш по-нежно очите.

© Серафим Аянски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??