========= Жажда за дъжд =========
Капка една -
наниз живот,
огнище от жажда
за думи
възраждащи.
Истински -
на тънка струйка
да се стичат
по кожата.
О, Боже,
дъжд да съм
искам!
Да ливна
и в него
като трева
да израсна.
Капчица само -
да бъде мокър
и в душата,
и по тялото.
======== Жажда за смърт =========
Към глътка въздух
стреми се цветето,
а вятърът е жесток
и го обрулва
цялото.
Целият ми свят
е цвете в момента.
Зная със сигурност,
с ръка на сърцето -
за него е
всяка строфа.
Жадна съм за това,
което не съм докоснала,
но все още мечтая
да го постигна.
Трескав е разумът ми.
Ще се потопя
във всяка смърт,
която ще ме излекува.
Добри думи
не ми казвайте.
Светът е суров.
И ще бъде такъв.
Съдбата към мен
винаги е добра.
Но ти изгори
в сърцето ми
всички посоки.
... Е,
май че просрочихме.
Време ни е...
за евтаназия.
========= Жажда за живот ========
За простите думи
не трябват рамки,
не са ни нужни
дори примамки.
Живот ни трябва,
за да летим!
А аз летя!
Стремглаво!
Срещу всички палачи
на жаждата ми
за друг живот.
Всички надежди
за светъл и нежен
миг на разсъмване
прогониха смело
нощния страх
на мечтата ми.
Ще облека душата си
в най-ефирни одежди,
всяка печал
ще разсъблека.
Ще поникна в теб
още по-хлебна.
Ще изливам струйно
върху раните
бунтът на цветовете.
И красотата на живота
в нас ще свети
по-хубава от светлината
на изгряващ ден.
Това е - животът!
========= Жажда за любов ========
Жадувам любов -
умирам от жажда!
Замълчи сърце! -
сто пъти
съм ти казвала,
че ти вярвам.
Душата ми изгори,
изгори я цялата.
Изпепели
мъката,
болката -
цялата.
Не ми говори
непонятно.
Не мълчи.
Дари ме с благост
и обратно
бързо върни ми
на живота
ярките светлини.
А любовта
си е истинска -
в твоите,
в моите
очи.
Това е
любов! -
от Бога
дадена!
Весела ЙОСИФОВА
© Весела ЙОСИФОВА Всички права запазени
поклон!