А ми се иска тебе да целувам,
когато утрото идва със птици,
когато нощта си събува
полата, със ситни звездици
и тича ли, тича нататък,
да се скрие ей там, зад баира,
със въженце придърпва луната,
и в косите си цяла я скрива.
А ми се иска тебе да целувам,
когато танцуват петлите,
когато на изток изплува
онази бакърена пита,
дето пробужда със пръсти
сънени още полета,
и мене, и мене разтърсва,
и ти със лъчите й светиш.
А ми се иска тебе да целувам,
кога сънят се сепва и побягва,
и онзи дъх на праскови нахлува
в прозорците ми и ми носи лято,
босо и горещо - като тебе,
както ти нагазваш във мечтите.
Иска ми се днес да си до мене!
Иска ми се да целуна теб, Момиче!
© Деян Димитров Всички права запазени