Красива като пролетна дъга,
окъпана от влюбен дъжд,
искряща като коледна звезда
във хиляди нюанси нежни,
Жар-птица, ти дойде при мен!
На рамото ми крепко, мъжко,
в миг кацна и донесе Любовта!
Изпълни дните ми безбрежни,
с магия светла, но и мъничко тъга.
И падналата в плен изящна красота
събуди в мене полети копнежни.
Ти, красота задъхващо метежна,
аз никога не ще поставя в клетка,
защото Волността си на Света
и ще летиш навсякъде Свободна!
Ще си на рамото ми само ако искаш
и аз завинаги ще те обичам лудо,
ще литнем с теб на сребърни крила,
звездите ярки с трепет да достигнем!
© Ангел Филипов Всички права запазени