13.05.2021 г., 1:04 ч.

Јас, ти и таа 

  Поезия » Любовна
431 0 0

Јас денес конечно

видов малку сонце.

Ти се впушташ

во разговор со самодовербата

што ги покорува

сите во страв,

а таа купува време.

 

Сто пати ти реков

да не ме оставаш меѓу волци.

Очите ги позајмив

од една срна.

 

Јас, ти и таа,

делови сме од сложен живот,

и проста реченица

која со лепило ја составувам,

една рамка без слика,

една скршена илузија.

© Sanja Atanasovska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??