15.06.2019 г., 20:36 ч.

Желания 

  Поезия » Свободен стих
537 0 2

Искам да опразня пълния пейзаж –

твърде образния спомен,

станал мене вместό мен,

ме къса и с изрезките прави колаж.

 

Не ми понася да съм в сянката

на собствените си заблуди,

пречупени от времето и в рамката

полегнали над дремещи възбуди.

 

Противно ми е как всичко вътре спи –

провиденията, идеалите, духа,

а навън приповдигнато блясък цари –

химерна фасада не може да рухне.

 

Искам да изчезне всяка мисъл,

всеки спомен, всяка истина или лъжа,

моите и другите, които всеки е написал –

всичко ефимерно – и да не принадлежа.

 

 

 

© Kiddo Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Дано, благодаря!
  • Желанието... най-вероятно ще си остане мечта до момента в който, колажът се превърне в картина! Поздрави, Кидо!
Предложения
: ??:??