7.07.2009 г., 16:24 ч.

Жена 

  Поезия » Гражданска
636 0 8

 

Непокорна и дръзка. Жена.

Все възстава, все чупи окови.

 

Недовършени работи тя инспектира.

На всекиго грешки намира.

 

Преминава в атака.

Никой не чака.

 

Тук забил си накриво пиронче?

Там пък изпуснал си медно флаконче?

 

Гледа, умува, грубо ругае.

Що ще се случи, никой не знае.

 

С нокти и зъби се бори

за  “Еманципация”.

 

Да, това е то  “Демокрация”.

© Симеон Пенчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??