8.11.2018 г., 9:04 ч.  

Жена 

  Поезия
331 1 4

Дали съм извор бистър     

или нежна утринна роса?

Дали съм дърво без листи,

или непрогледна есенна мъгла?

Дали съм лятна буря с порои

и смъртоносни мълнии в небето?

Дали съм крехко цвете,

но цвете със бодли съм всъщност!

Дали?

А, всъщност съм жена обикновена,

обичаща и страдаща сама в нощта.

Грижовна майка, пазеща в сърцето си

любов към своите деца.

Причина за пориви красиви,

за копнежи и греховна страст.

Муза за поети, повод за война…

Жена!     

07-11-2018 год.

© МД Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??