ЖЕНА
Живот от сътворението ти
създаваш на света с любов,
всеотдайна, даже през сълзи
понякога, животът е суров.
Една душа закърмиш ли веднъж,
най-пъстрите цветя виреят там,
не зажадняват никога за дъжд,
те вечни са във този океан.
Нуждае се светът от светлина,
от аромата на вълшебен цвят
в градината наречена - жена
съхранен е цял от обич свят.
Антология си, прелест вечна,
най-истинското боже сътворение,
носи достойно името човек,
жена, бъди благословена.
Честит празни на всички жени!
© Гинка Любенова Косева Всички права запазени