25.01.2012 г., 15:48 ч.

Жена без парфюми и бижута, подарени ú от мъж, няма минало 

  Поезия » Любовна
495 0 0

Жена без парфюми и бижута, подарени ú от мъж, няма минало.
А парфюмите, които ти ми подари, са толкова много.
С тях ухая на греховна чувственост
до заличаване на чувствата.
С тях ухая на копринена подлост
и абдикация на човечността.
С тях ухая на охладена до лудост
мраморна ревност.
С тях ухая на иглолистни мистерии
и чаши червено вино в седефените ни вечери.
Асонанси от нервни предели,
вплетени в нощи от тъмносиня тафта
и инкрустирани със стотици езически екстази
сложи върху шията ми.
От мен се стелят златисти мускусови съмнения,
нюансирани с краищата на безграничността.
С парфюмите от теб съм съвършенната жена -
без нежността на сладникавите нотки,
без дъх на матираща слабост и разкаяние,
но пък с щедро изобилие от елегантни перлени лъжи
и с див мириз на пушеци от буйни огньове,
леден въздух и мътни води. 
   
                                            Нотър Дам

© Нотър Дам Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??