22.03.2023 г., 19:38 ч.

Жена за мислене 

  Поезия
498 2 3

ЖЕНА ЗА МИСЛЕНЕ

 

Излъжи ме красиво, че още си влюбена в мен.

Ще повярвам на твоите, толкова хубави, думи.

И, додето ти гледам прекрасната рокля от лен,

ще мълча, по-загадъчно даже от древния Руми.

Ще ти сипя мерло – може чашка горещо кафе.

И понеже на мен ми отива – да бъда лиричен,

вечерта ще надипли пелерина от рипс кадифе –

и ще бъдеш красива като влюбено в мене момиче.

 

Сподели моя миг? – утре аз ще съм нейде далече,

ще ти казвам по изгрев – момиче, добре си дошло! –

ще те мисля – слетяло в съня ти зелено човече,

без технически преглед на тъпото си НЛО.

Излъжи ме красиво? – с e-mail в електронната поща.

И преди да си тръгна, миг поне си подишай за мен.

Ще извадя от джоба си малката ръбеста ножка –

да си клъцна парченце от твоята роклица – лен.

 

22 март 2020 г.

гр. София, 16, 35 ч.

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??