16.11.2008 г., 20:11 ч.

Жената 

  Поезия » Друга
690 0 6

Аз съм Ева, познала греха.
Афродита, излязла от пяната бисерна,
аз съм Венера с греховна снага.
Да бъда вечна аз съм орисана.

 

 

Изкушение нося, скрито във ябълка,
нега, притаена в мида седефена,
огън и лед са у мене разбъркани,
жажда в косата си имам заплетена.

 

Аз съм копнежът и трепетът,
прашинката дребна, вселената цяла.
Аз съм гърмежът и шепотът.
Всичко в себе си аз съм събрала.

 

Аз съм вечна като водата -
давам живот и причастие.
Аз на този свят съм ЖЕНАТА,
орисана да дава щастие!

© Милена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??