Жената и слона не прощават обиди
Това го пише и в дебелите книги.
Когато жена обича до лудост мъжа,
издига го високо, вади го от калта.
Но, ако той не може да й оцени жеста,
Тогава ще следва голяма фиеста.
Жената - огорчена, без капчица жал,
Отново ще го върне във мръсната кал.
Чак тогава нещастникът преценява
Какви функции всъщност тя изпълнява.
Тя може да решава и важни въпроси,
А не да слугува и обич да проси.
Щом не цени, че е обичан и за нея мил,
Ще си ходи дълго умислен и унил.
Прегърнат единствено от самотата,
Че не ценил добрината на жената.
Щом не иска да говори с нея спокойно
Тя ще си търси място - за нея достойно,
Ще се старае и на него да докаже,
Че си има ценности и все още важи.
© Нели Всички права запазени