23.12.2011 г., 10:42 ч.

Жената на четир'сет 

  Поезия
1086 2 8

ЖЕНАТА НА ЧЕТИР'СЕТ

 

 

Жената на четир'сет е красива,

макар и с малко бръчки пачи-крак.

На нея ЕГН-то и отива,

макар да остарява - няма как!

 

Жената на четир'сет има къща

и вече поотраснали деца.

Лицето ú наистина е същото,

но кожата е малко по-така.

 

Жената на четир'сет иска още

и може да направи куп неща.

Тя иска влюбен мъж да има нощем,

а денем мъж със можеща ръка.

 

Жената на четир'сет е фурия,

тя иска от мъжа да бъде мъж.

Жената на четир'сет е ракия -

опиташ ли я, падаш отведнъж!

 

И хич не ми разказвайте на мене

за мъжкото начало на света.

Жената е и атомът, и времето,

и алгоритъмът на любовта.

 

 

 

© МАРИЯНА ФИЛИПОВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??