15.11.2018 г., 14:54 ч.  

Жената на Поета 

  Поезия » Любовна, Философска
379 0 1

Жената на Поета

 

Жената на поета, любима, просто Тя,

красива, нежна, истинска жена!

Видя я и се влюби той веднага,

подаряваше и рози, цветя на любовта!

 

За нея той редеше рими и слова,

любовни думи от неговата душа.

Красива любов те имаха, двамина,

от нея се родиха две прекрасни деца!

 

И мина времето, година след година, 

живееха заедно, бореха се те двамина.

И сякаш жената промени се изведнъж,

помисли си че не е за нея вече този мъж.

 

Живееха заедно, но в различни светове,

забравиха бързо за някогашните мигове!

Появи се отнякъде дори Ревността, зла,

грозна, а уж била сестра тя на любовта!

 

И разделиха се тогава двамата,

сякаш никога при тях не е била обичта!

Децата тъжни с болка в техните сърца!

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??