14.03.2024 г., 9:59 ч.

Жената с червената коса 

  Поезия » Любовна
71 2 0

 

Не зная, знаят ли я всички,
жената с червената коса.
Но събужда пролет, пеят птички,
щом по улицата ходи тя!

 

И стъпва грациозно,
по килима от въздишки,
усмихва се потайно сякаш
на тълпата от очите мъжки.

 

Без да ги поглежда, продължава,
загледана във себе си отново...
Това да те погледне е награда,
заслужена само от малцина!

 

И не стъпва, а лети,
сред букет от огнени мечти!
Такава магия си е тя,
жената със червената коса!

© Добромир Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??