29.08.2008 г., 7:17 ч.

Йерархия ли?! 

  Поезия » Гражданска
540 1 8
 

Отгоре нареждат,

отдолу врещят

и вместо работите да се подреждат

интригите се редят...

 

Всеки наднича

в чуждата купа,

обсъжда съседа си,

гледайки го под лупа

 

и вместо ръкави да запретне

и работата си да свърши,

той реве, седи

и ръце кърши.

 

Отгоре надолу и отдолу нагоре,

на всички нива един друг се бутат,

на всички нива се ругаят и карат

и като в пълна тъмница се лутат.

 

Щом няма йерархия,

щом няма порядък,

ще цари анархия,

ще се вихри безпорядък!

 

 

© Анна Попова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??