22.02.2008 г., 9:43 ч.

Жесток си, Господи 

  Поезия » Философска
886 0 31

Защо, Господи, си отиват невръстни деца?

Защо им взимаш душите?

Защо е толкова зле сътворена тази твоя Земя?

Защо няма ред във смъртта ни?

Защо се ражда детенце със сърдечен проблем?

Защо, вместо радост за своите близки,

то се превръща в страшен проблем и в най-черната мъка?

Защо му отреждаш само 15 дни живот

и издъхва във страшни мъки?

Защо нанасяш на родителите му този удар жесток?

Кой сега ще пресуши сълзите им?

Какъв е смисълът на всичко това,

което отреждаш да ни се случи?

Защо има толкова болка по тази Земя?

 

 

 Защо, Господи?

 

 

Защо оставяш деца без бащи?

Защо им белязваш дните?

Защо правиш живота им толкоз суров?

С какво те съгрешиха?

 

----

Посветено е на малкия Ясен, който почина при сърдечна операция от загуба на кръв 15 дни след раждането си и на тригодишната Ива, чийто баща почина преди две седмици от рак.

Тя още не може да разбере защо го няма баща й и защо вече няма да си играе с нея.

 

 

© Анна Дюлгерова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??