7.01.2008 г., 9:48 ч.

Жестокост и стръв 

  Поезия » Философска
771 0 15

Вчера избиха дивите лебеди,

насочиха пушките просто така,

тълпата страхлива стоеше... И гледаше

жестоката бяла и точна ръка,

която не трепна с вика на куршума,

разпръснал красивите бели пера,

и питаха с ужас очите... Безумна,

съдбата жестокост избра.

Вчера избиха дивите лебеди,

кипеше водата от кръв,

гримаси кривяха лица побледнели

пред дива жестокост и стръв.

 

Това ще се случи с природата,

ако робувайки на интересите на

руската олигархия, България позволи

да бъде осъществен проектът

Бургас - Александруполис.

© Димитър Станчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??