21.08.2019 г., 9:13 ч.

Жилеща песничка 

  Поезия
332 1 8

Пази се от отровните оси,
които идват да те жилят сутрин,
когато в тебе още сладко спи
като дете ухаеща милувка!

 

Те идват кротичко да ти жужат,

започват да разпитват за живота,

по пръста ти полазват и до кръв

се впиват в тебе с истинска жестокост.

 

В очите ти избиват капки жал
към собствената ти ранимост,
а те изливат в мъничък канал
отровната си люта жълта гнилост.

 

Пази се от отровните оси!
Небрежността се плаща със сълзи!

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??