Животът е сънна измама,
където щастие ту има, ту няма.
За някои е велико постижение,
за други мъка - унижение...
И този недовършен пъзел обвързва
личността във стоманен възел,
просто времето тъй си отминава
и всеки получава туй, което заслужава.
Битки, копнежи и спомени някакви,
любов и омраза - чувства всякакви,
а колелото на живота върти се злокобно,
бавно, но упорито и неуморно.
Неизказани мисли, надлъгване бясно
и кой печели - май не е ясно...
за някои илюзия, за други драма,
това е, друго няма...
© Руми Пан Всички права запазени