Красива пеперуда кацна на тревата.
Помислих си къде ли отиде ù главата?
Изяде я стоножка, надигна си краката
и смачкана калинка показа се в тревата.
Паякът е гладен, мрежите заплита.
Кой е по-по-гаден, сега комарът пита.
Паякът ли злобен, с паяжина скверна,
или пък осата с шарката модерна?
Морно се надига комарът от тревата,
пита се коя ли го пита за разплата?
Мравката ли бедна или пък мухата,
богомолка едра, червеят, пчелата?
Насекоми тичат и се забавляват.
На войни играят и не осъзнават
колко са достъпни в новата игра -
играта за души, енергия, тела.
© Нико Ников Всички права запазени