20.05.2014 г., 21:44 ч.

Жива му работа 

  Поезия » Философска
468 0 4

Жива му работа!

Бърз неволен поглед във страни… 
весел флирт… или мисъл за някого дори… 
и те ако броят се за измяна?
Не знам?! Всеки да си прецени…
Май, май… точно тогава ни обгръща сивото!
Как ли ще вървим към добра промяна,
щом спрем да се радваме на красивото…?
А любовта?!

Тя е червена! И красива!
Не е грозна, сбръчкана или сива.
Под червеното от вътре, е като живак
Днес обикаля около него и теб! 
Утре се е плиснала към нея натам!
… вдругиден току върнала се огнена пак! 
Жива му работа - не стои мирно!
Нищо че се разпространява ефирно! 
 Най-важното за нея е да има хармония.

А иначеее…

Изпитанията в любовта са неизбежни!
Между онези силите - центробежни 
и тези дето се водят – центростремителни,

към то тях не бива да бъдем небрежни!

Сърцата стават обчиливо решителни,
щом съумеем без мисловни насилия

да я привличаме около нас.
После ще видите - настава идилия!
Сърцето - него го оставете!

То само си показва...
 Някой сърца обичат само един цвят,
други са фенове на гама от нюанси…

А ако искаш да си верен на себе си 
 и на човека до теб като свят…
Не се коси - подходящ си търси!
 Така както отвътре ти изтъкан си.
Нямало вечни приятели! 
Имало вечни интереси!
Не можем за бъдещето си да сме гадатели!
Можем да бъдем само поети и поетеси!
 
Rygit 

 

 

© Ригит Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря Севи! Радвам се че ти е харесало
  • интересно е, хареса ми (:
  • Щом в началото си била сива
    но вихъра в сърцето ти
    направил е да бъдеш жива...
    Написано е в твойте съдбини
    да станеш по - красива
    и то до дълбоки старини...
    Проблеми няма!
    Каквато трябва
    такава ти бъди!
  • Значи каза ми, че мисъл дори, брои се за измяна!
    Даааа...ще гледам мисълта си да дресирам и никакъв поглед в страни! Нищо, че любовта е жива, цветна и красива. Сивото ми най отива. Изпъквам на този скучен фон!
    И когато силите центробежни, неизбежно ме завихрят... хич не ми се мисли! Жива ще съм! А пък после........
Предложения
: ??:??