25.02.2018 г., 10:03 ч.

Живеем трудно... 

  Поезия
475 0 1

Живеем трудно. Ориста си

сами избирахме, нали?

Преглъщаме сълзи безсилни - 

а тя, Земята, се върти...

 

Любов не винаги ни стига

и много често ни боли.

За друг живот мечтаем тайно.

А тя, Земята, се върти...

 

Раняваме се неразумно,

грешим, объркани и зли.

И трудно казваме "обичам" - 

все пак, Земята се върти...

 

Без нас веднъж ще се разсъмне,

но няма смисъл да скърбим.

По нова орбита ще тръгнем, 

Земята пак ще се върти.

© Мима Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??