16.07.2018 г., 18:05 ч.

Живей си със здраве! 

  Поезия » Друга
625 5 17

Присъда двутомна, животът разлисти я
и чéте я дълго и гледа ме строго.
Не вярваш, но зная, каква ти амнистия?
Та краят е смърт, тъмничарите – много.

 

От първия дъх, осъзнаване слисано
от съ́лзи и кръв изличените думи
и глупости разни: Така било писано...
И вяра и Бог и църковните глуми.

 

Наивно и глупаво си се надявала,
на обич, добро и дори на пощада?
Не! Няма да мреш! Адвокат ти е дявола.
Живей си със здраве! Добре дошла в ада!

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??