1.05.2021 г., 16:45 ч.

Живея... 

  Поезия » Философска
570 1 1

Живея, брат. Добре съм. Още може.

Знам всяка моя стъпка е местена скала,

последна да е слабо ме тревожи,

тогава се разбира роден ли си с крила.

 

И всеки ден обичам. Стиховèте

обикновени - въздух след полет на стрела.

След тях по-силни стават страховете,

за миналите, днешни и бъдещи дела.

 

А положението не е цвете.

От мене в пъти повече увреден е света.

Забравихме вода за кълновете

и да плевим спасени

смирено любовта.

© Бисер Бойчев Всички права запазени

Произведението е включено в:
  939 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Знам всяка моя стъпка е местена скала,
    последна да е слабо ме тревожи,
    тогава се разбира роден ли си с крила."

    Тогава се разбира, да!
Предложения
: ??:??