20.04.2019 г., 10:30 ч.

Живите цветя 

  Поезия
424 0 0

Чуждите цветя 
не съхнат в твойта ваза!
Мойте първи клюмат все! 
Тръпката любовна иска 
там на свобода, 
цветето на любовта
да остане да расте.
Хубави букети все редят,
из вазите кристални на живота,
набрани в чужди някакви поля!
Истинските, живите цветя,
все остават неразбрани,
ненабрани,
спомени,
живи, те днес красят!
Истинските, живите цветя,
в любовта самотни си остават! 
Жив букет цветя, в живота няма! 
Все откъснати са те! 
Любовта букети не признава, 
тя се ражда  в живите цветя, 
там е тя додето 
неоткъсната се рее
в погълнатото от любов сърце! 
Любовта e там,в живите цветя!

Максим Велков

© Максим Велков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??