14.12.2013 г., 9:45 ч.  

Живот 

  Поезия » Философска
641 0 15

Живот

 

никой не е съвършен
отраженията ни - също
ярък топъл студен
сам създаваш своята същност

тя съдържа пламък и лед
сам избираш кое да протегнеш
към душата на някой човек
или кое (и защо и кога) да избегнеш

формата- кратка: живот
няколко цвята метафори
а глаголите се закачат
за ревера на новия ден
и измислят все нови задачи

сметките- щури

кесийката-празна
кръчмата пълна с чудаци
всеки припява: живей като мен

някой вижда

как тихичко ставам и тръгвам
сочи ме с пръст и крещи:
тази не е като нас

значи е луда

вярвай му

той не греши

© Лина - Светлана Караколева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??