Мечти големи, фрапираща реалност
любов голяма без щастлива крайност
борба невидимо жестока, виртуалност
и без любов оставаш ...пак по случайност
Рабуваш в разни фирмички на някой тарикат
за 200 евро, като роб
а някой си строи голям палат
от твойта кръв и пот, ще стане и богат
Голяма демокрация си съградихме
по образа алчния империализъм на Сащ
убива се всичко....и заводи и вяра и морал
затуй българе останахме на тозий хал
И колко още ще живеем за да се надяваме Напразно
във таз държава Демокрация нимой сполучи
защото всеки се спасява сам и си мечтай
на Вуте да муй зле, пък той да носи Гучи
Живот ли бе да го опишеш с думи бе, живот ли е
ем да работиш, ем да си умираш в беднота
а мутрите, ченгетата и политиците
доволно да потриват пръсти от твойта нищета
Вървя по улиците аз на малкия ни град
вървя и гледам ту заложна къща, ту "изгодни" кредити, ту уестърн юнион, ту лизинги
брей викам си, българина колко е богат
със тея 200 евро от заплата плаща всичко до откат
В България е имало и нищета и бедност и войни
но тази днешната морална нищета ни смазва и гори
а другите държави намериха във нази роби бели и боли
че този горд народ във нас Умря....уви
© Борислав тодоров Всички права запазени