28.09.2021 г., 12:35 ч.

Живот 

  Поезия » Философска
181 0 0

 

Животът е красива фантазия,
ако сам го направиш такъв,
или е сладка инвазия,
или болка до кръв.
Той не признава закони,
има си свой собствен път,
не спазва строги канони,
сам разплита своята връв.
И може незабележимо,
да те лута в гъста мъгла,
може на криле да те вдигне
и да ти подари света.
Може щастлив и прекрасен,
да сбъдне всички мечти,
с една целувка, пълна със щастие,
с две невинни детски очи.
Но може и да лекува,
горест и печална тъга,
той на чувствата не робува,
сам изплува от всяка мъгла.
И един ден когато погледнеш,
на живота от свойта страна,
трябва такъв да е бил и потребен,
като шепа въздух и глътка вода.

 

© Илонка Денчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??