12.05.2012 г., 20:23 ч.

Живот без декори 

  Поезия
744 0 0
Варосах ствола на черешата – създадох бреза,
с бял спрей напръсках врабче – надежда донесе.
Заплака черешата жално и пусна смола,
врабчето онемя и аз не чух вече негова песен.

Подарих си сърцето на някаква лесна любов,
локва с мръсна вода за море си представих.
И сърцето се пръсна, във гърдите остана отвор,
а пък калната локва нагло взе да ме дави.

Осъзнах, че залъгвам сам себе си. Не е живот,
щом създаваш друг свят със лъжливи декори.
Не насилвай живота си. Той е ревностен плод –
обиден теб ще прелъсти. И пак теб ще отрови.

 

© Мартин Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??