28.04.2021 г., 21:23 ч.

Живот без кавички 

  Поезия
704 1 1

Всеки копнеж е запалена свещ,

пламък от яркия спомен.

Всеки стремеж към различното "днес" -

капка от дъжд възпороен.

 

Всеки ехтеж след дочутата вест

глъхне сред бяла пустиня.

Всеки жест, всеки глупав брътвеж

е подхвърлена в срам милостиня.

 

Всеки ден, ред подир ред,

бавно никне безсмислен градежът.

В този свят, век подир век,

все ще бъде душевен грабежът.

 

И когато е цял, може би,

в миг ще рухне градежът връз всички.

За да можем така, най-подир,

да живеем живот без кавички. 

© Константин Дренски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??