7.04.2010 г., 19:22 ч.

Живот ли бе да го опишеш... 

  Поезия
1653 0 4


Какво ли е всъщност човек за света,

разбира ли той, щом се ражда дете

и значи ли нещо всяка душа

и чувствата в нея за някой поне?

 

И как днес празнуваш с приятел победи,

а утре в неволя си вълк-единак

и следваш безсмислени чужди повели,

забравил да чакаш съдбовния знак?

 

Така ли е грешно животът устроен

и Рай ли е тази земя или Ад,

изгрява ли слънце след дъжд див, пороен, 

или пък е всичко красив кръговрат?

 

                      *     *      *

 

Човешка природа, така неизбежна,

с години изграждаща странен подход,

безгрешно на всички езици превежда,

че в своя живот само ти си на ход!

 

 

 

 

 

 

© Елица Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • .....разровиш ли го ще мирише
  • "Човешка природа, така неизбежна,
    с години изграждаща странен подход,
    безгрешно на всички езици превежда,
    че в своя живот само ти си на ход!"
    !!!

  • имаш от мен една няма шестица, защото понякога пред хубавото е по-добре да замълчиш...
  • Като намериш отговора, подшушни ми го!
Предложения
: ??:??