16.08.2017 г., 23:09 ч.

Живот в очакване на ден 

  Поезия » Философска, Оди и поеми
740 1 3

Живот нечестен и почтен

живот пълен с празнота 

това душа ли е във мен 

светъл дух на вечността 

живее ли или умира бавно 

превръща ли се в нещо зло 

ако всичко живо е напразно 

краят знае ли защо 

защо изчезва всеки лъч 

във мъгла от самота 

зад всеки звук и всеки глъч 

тъмна сянка на тъга 

изгася всяка бяла свещ 

погубва страст, очи затватя 

черен огън в адска пещ 

младо алено сърце изгаря 

живея ли ако не виждам рози

и не чувам песен, само зов

обичам ли ако умът е този, 

който пали огън нов

миг безчувствен и случаен

или с мисъл начертан пред мен 

живот на страх и здрач безкраен

живот в очакване на ден...

© Elizabeth Draxler Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??