7.05.2020 г., 18:23 ч.

Животът ми оттук-оттам llI 

  Поезия
402 0 0

 

  

71/И нейните лица и вили,

отворили за власт уста,

доброто още не убили,

пропадаха във Пропаста!

А нейните добри юнаци,

от радост хвърлеха калпаци!

И след всеки хепиенд,

бе малък празник и за мен

И всички приказки накрая,

завършваха със веселби

в големи царства и дворци

 с отварени врати на Рая,

И често дорде разберем,

забравехме и да ядем!

 

ЗДРАВОСЛОВНИ ПРОБЛЕМИ

 

 

 

72/За две неща от мойто детство,

тук искам да ви спомена.

Аз туй го правя без кокетство,

но само ще го съхраня!

И задължетелно го правя-

отнася се за мойто здрове!

Почти съм бил с отхапан нос.

Дете със рокличка и бос,

съм спорил с някакво животно

завързано с синжир и зло,

за мен фатално е било...

Зашил ме фелшера грамотно!

Но нося белег и до днес,

от тоз недобродушен  пес!

 

73/Тогава  в първите години

лице  в лице бях  с болестта,

която бе една причина,

хинина да боготворя!

Маларията терциана,

във мен за цял живот остана!

Аз бях лекуван със хинин,

доставен нейде от чужбина!

Последно треската ме хвана,

на път  от къра за дома,

бях ходил нещо да паса!

Тогава жертва не ѝ станах!

Тя след това внезапно спря

и ме остави на страна!

 

74/Разбира  се се борих с „шарки”,

за щастие ги победих,

О, те са толкоз много „марки”,

едва ги в паметта си   скрих!

Във село нямахме и лекар

и търпеливо и полека,

изчаквахме  добрия край,

а ходехме и в Първомай!

Днес пътя ни до там го бива

но със селските коли,

от друсанито те боли,

и вместно  с здраве, те убива!

И в  майчините си ръце,

ти преживяваш от сърце!

 

НА БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИР

 

75 /Събитие за мен голямо,----------------------------------------------------17.11----------------

със ше го  поднеса!

За него нищо лошо нямам.

Описвам ви го на часа!

За светъл празник става дума,

а не за някаква си глума...

Събитие станало с мен,

от него бях пресътворен.

Аз бях на няколко години,

и в Бачковския манастир

видях света,че тук не стира 

и то по хиряди  причини!

Пътувахме до там с коли,

и с веселбите до зори

 

76/То беше дълга подготовка...

Подготвиха се чергила.

И  празничната обстановкака,

бе част от цялата игра!

С приятели и със роднини,

за туй  се канехме с години!

И напоследък през ноща,

тръгнахме с цветни возила,

подготвени за седем дена,

от всякъде да сме добре

© Hristo Slavov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??