28.07.2023 г., 15:59 ч.

Животът 

  Поезия » Философска
298 0 0

Животът винаги е кратък.

На него ние сме придатък.

Пък все си имаме претенции

той да ни дава преференции.

 

Бе, хора, я се усмирете,

по-скромни на мечти бъдете!

Живейте днес, сега и тук,

макар и с хляб и пресен лук.

 

Вий искате сега успеха,

пари, кола, ефектна дреха.

Погнали си идеалите,

не си налягате парцалите.

 

Искате все пълни гуши.

Лакомията ви дýши.

Делвите си да препълните,

но, само спешното ще пълните.

 

Поспрете се и помислете,

инак шамари ще ядете!

Не от мен, а от съдбата,

тя ще ви дудне на главата!

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??