Животът - ще кажеш - е скучен,
а толкова бързо изтича.
И сякаш с куршум е улучен
и бързо към края си тича.
А всъщност е бòжа загадка.
И колко е минал зад тебе,
го знаеш от сметката кратка.
А колко остава пред тебе?
Това е и божия тайна.
Дано ти е краят далече...
Животът е тръпка омайна
и да го живееш, човече!
Живей го така, че когато
ти дойде часът набелязан,
оставяй наследство богато
и тръгвай от тук забелязан.
© Никола Апостолов Всички права запазени
Благодяря,Дарена!
Благодаря,Водичке!
Благодаря,Санвали!
Нeкd края Ви да е далече,далече...
Поздрави от мен и лек ден!