6.02.2024 г., 8:55 ч.

Животът е от миг по-кратък 

  Поезия » Философска
177 1 6

 

Търкаля се животът по маршрута си
и мислим си, че ние сме шофьорите
докато зима трупаме в косите си
и все по-малки стават ни просторите.

Оставяме след себе си следички,
които ветровете изравняват.
Дълбоки са на малцинство от всички -
Които във историята остават!

А другите макар да претендират,
че също с нещо ще оставят отпечатък,
забравят ги преди и да умират,
че споменът е миг от миг по-кратък.


И тъй търкаля си се колелото
от векове към векове, от ери в ери,
и влачим бремето си на живота
във търсене на вечното... в химери...

 

22.01.2024.

 

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??