2.06.2005 г., 21:30 ч.

Животът е с вкус на кафе /On line със Cefules/ 

  Поезия
1198 0 8

Притчи 27:7
7. Наситената душа се отвръща и от медена пита,
а на гладната душа всичко горчиво е сладко.

Налей ми ... горчиво кафе!
И чашата нека
е синя -
безформена
(както небе),
безкрайна (подобно пустиня)!

Зрънцата ... във мелничка сме,
която ни стрива
до звуци.
Привидно ни няма,
но СМЕ -
дъждовната песен в улуци!

Животът ... е с вкус на кафе -
горчиво и силно
Фрапе!
Когато нагарча -
живеем!
От сладка отрова се “мре”!

© Йоанна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??