15.06.2010 г., 14:19 ч.

Животът не е празна битка... 

  Поезия
584 0 4

Животът не е празна битка...


Животът пукнат грош не струвал,

бил е само студ и мрак.

Туй отвсякъде аз чувам,

монотонно го повтарят пак.

 

Животът не е черна яма,

а рисунката, в която

се открива цяла цветна гама.

Таз’  картина с много цвят,

 

тя е тъй прекрасна, тъй красива,

да не видиш, трябва да си сляп,

а цветът ù бавно се изтрива...

щом наричате я ад.

 

Животът не е празна битка,

нито пък несбъднат сън.

Посрещам всичко с усмивка,

усмихвам се - отвътре и отвън.

 

Всяка буря има своя край,

всеки облак вятърът отвява.

Животът не е ад и не е рай,

но след лошо време и добро настава.

 

Адът, хора, той не съществува

не и в нашия прекрасен свят.

Животът хубав е и мисля, че си струва

да вярвам в таз' картина с много цвят.

© Или Дадарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??